Особистий транспорт давно перестав бути простим засобом пересування. З цієї причини кожен автовласник намагається утримувати свого «залізного коня» в ідеальному стані. Безперечно, миття кузова проводиться регулярно, але чищенням салону часто нехтують. І дарма! Хімчистка в автомобілі необхідна не лише з міркувань гігієни.

Бруд, що накопичився, може негативно позначитися на роботі механізмів, проводки та інших систем. Крім того, частинки пилу, що розповсюджуються в салоні, можуть викликати алергічні реакції. До того ж набагато приємніше сидіти в чистій машині та вдихати чисте повітря у салоні. Чистота салону створює відчуття комфорту, ні з чим не порівнянного комфорту і навіть умиротворення. Виходячи з наведеної вище інформації, хімчистка або миття салону є обов'язковими.

Хімчистка авто

Власноруч, будь-який автовласник може пропилососити килимки та сидіння, стерти пил з панелі, але це ще не все.

Для повного очищення важливо використовувати спеціальні інструменти. Хімчистка салону автомобіля своїми руками займає багато часу, тому люди часто вдаються до послуг автомийки. Однак можна сказати, що на їхню високу якість розраховувати не можна. Професійна хімчистка салону автомобіля включає прибирання великого сміття, вологе прибирання пилососом, а також чищення сидінь, килимів та інших предметів за допомогою різних реагентів. У будь-якому випадку важливо враховувати принципи влаштування машини. Вважається, що найбезпечніший спосіб – створити багато піни.

Необхідне приладдя для хімчистки

Хімчистка салону автомобіля своїми руками або професіоналами вимагає використання наступних інструментів: миючий пилосос, щітка та ганчір'я. З останнього елемента слід вибирати паперові серветки та мікрофібру. Вони не тільки чудово вбирають вологу, але й добре видаляють пил та інші забруднення, а також не залишають розлучень.
Крім того, миття салону автомобіля неможливе без універсального засобу для чищення, а воно у нас є і зарекомендувало себе Прекрасно. Важливо протестувати продукт перед використанням на невеликій непомітній поверхні, а також використовувати рукавички при роботі.

Приклад застосування засобу для хімчистки авто своїми руками:

Процедура хімчистки

Хімчистку потрібно починати зі стелі та дверей. Потім переходимо до панелі приладів, підлозі. Завершальний етап – очищення багажника. Отже, розпиліть мийний засіб на забруднені ділянки, потім видаліть бруд м'якою щіткою і завершіть процедуру вологою ганчіркою. Так очищається покриття.

Промивання та чистка стелі проводиться попереду назад. На самому початку опускаємо або змочуємо серветку очисником, протираємо поверхню, а через 10 хвилин змиваємо хімічний розчин серветкою. Після того, як стеля буде повністю оброблена, протріть його сухою тканиною. Панель приладів краще очищати вологою мікрофіброю. Це залежить від того, з якого пластику вона зроблена. Щітка та ватяні тампони підходять для видалення бруду з кнопок.

Сидіння також миють спеціальними миючими засобами. Як бачите, хімчистка салону автомобіля своїми руками - процес трудомісткий і стомлюючий, але результат вас безперечно порадує.

Тепер кілька слів про те, як мити вікна. Тут слід використати спеціалізований інструмент. Проте є невелика хитрість. Якщо нанести засіб прямо на скляну поверхню, то точно залишаться розлучення. Краще нанести засіб на ганчірку, а потім протерти їх.

Пам'ятайте, що тоновані стекла можуть втратити свій зовнішній вигляд під впливом нашатирного спирту, що входить до складу більшості миючих засобів.